Necessito anar al psicòleg?

Necessito anar al psicòleg?

A vegades ens trobem amb situacions a la vida que fa que ens sentim tristos, angoixats, nerviosos, sense disfrutar de les coses com abans, amb sentiments de soledat, baixa autoestima, amb pors i inseguretats, que ens costa prendre decisions… Qui no ha patit en algun moment de la seva vida alguns d’aquests símptomes?

Hi han persones que per reduir aquest malestar intentaran solucionar-ho per sí mateixes o bé amb el suport dels amics i/o família, però n’hi hauran de moltes altres que els hi resultarà difícil aconseguir-ho, i potser es aquest el moment que seria el més indicat per demanar ajuda psicològica.

Però de quina manera m’ajudarà el psicòleg amb els meus problemes?

El psicòleg, com a professional realitzarà una avaluació per entendre el que li esta passant, i alhora oferir les eines necessàries per utilitzar-les en aquells moments que els problemes ens dificulten per un equilibri emocional.

I de quantes sessions estem parlant?

En funció de cada cas i dels objectius a assolir que es marquin conjuntament professional i pacient, es requerirà d’un temps específic. El temps pot variar segons el problema i de les alternatives de solució; parlem de les sessions necessàries per millorar la situació actual i aconseguir un nivell de benestar òptim.

Com funcionen les visites? Quan dura una sessió?

Segons el cas i el procés de la teràpia, les visites solen ser setmanals, cada 15 dies ó bé 1 cop al mes. La durada de les sessions és aproximadament de 1 hora.

És confidencial el que es parla en les visites?

Si, el que la persona explica en les visites es confidencial entre professional i pacient. Exercir de psicòleg requereix estar col•legiat, i com a professional col•legiat hi ha l’obligació legal del secret professional.

Serà necessari prendre medicació?

Els psicòlegs no estem autoritzats a receptar medicació. En aquells casos que es consideri útil i aconsellable combinar el tractament psicològic amb el farmacològic es comunica al pacient.

I quan finalitza la teràpia què?

Quan finalitza la teràpia principalment serà perquè s’ha aconseguit una millora del problema inicial i a la vegada s’han assolit els objectius pactats, en aquest cas, es pactaran visites de seguiment per evitar les recaigudes.